stöd oss - Partners

Vill ni stödja Äventyrliga dagen!
Äventyrliga dagen™  kostar ingenting för deltagaren utan genomförandet finansieras helt av partners till Äventyrliga Dagen. Välkommen att stödja!
Desto fler bidrag som kommer in desto fler Äventyrliga dagar för ungdomar kan genomföras.

 

  • Diamant-givare:                 25 000 sek
  • Guld-givare:                       10 000 sek
  • Silver-givare:                      5 000 sek
  • Brons-givare:                      2 500 sek
  • Valfritt belopp:                         --

Gör såhär för att stödja:
Kontakta oss via info@aventyrligadagen.se eller ring Sören direkt på
0733 77 97 03 för att diskutera fram just ert partnerskap.

Önskar du ett givarintyg?
Eposta till info@aventyrligadagen.se så skickar vi ut ett givarintyg till er.

Är du intresserad av att diskutera andra samarbeten eller bidra med utrustning?
Skicka en intresseanmälan till info@aventyrligadagen.se så kontaktar Sören Kjellkvist er för att diskutera andra samarbeten och upplägg.

Om satsningen av någon anledning skulle avvecklas så betalas alla Medlen tillbaka till de partners som bidragit. Medlen samlas in i syfte att ge möjlighet till fler ungdomar att kunna uppleva Äventyrliga dagen.


 

Partner i samarbete med Äventyrliga Dagen

Bergans of Norway
Bergans of Norway var med och grundade Äventyrliga dagen tillsammans med Sören Kjellkvist och Friluftsfrämjandet. Bergans är Norges ledande producent av friluftsprodukter och det känns fantastiskt att de nu har valt att ingå ett stort samarbete med Äventyrliga dagen genom att bidra med produkter ur deras sortiment. Dessutom gör de en insättning på 12 500 kr för att vi ska kunna komma igång. Friluftsfrämjandets profilkläder tillverkas till stor del av Bergans och i min roll som Friluftsledare har jag redan blivit en stor supporter av deras otroligt höga kvalite. Endast det bästa är gott nog för norrmännen och fungerar givetvis lika bra för svenska förhållanden. Bergans of Norway är en ledande aktör inom utveckling av turutrustning och tekniska plagg. De har ett brett sortiment kläder för turer, jakt, expeditioner och fritidsbruk. Dessutom tillverkar de tält, liggunderlag, sovsäckar, ryggsäckar och Ally hopfällbara kanoter.

 

Guld-givare till Äventyrliga Dagen 2017

 

Outdoorexperten
Outdoorexperten skänker 10 000 kr och erhållit ett guld-givare intyg! Outdoorexperten är en av Sveriges största nätbutiker inom fritidssegmentet, deras affärside är att  tillhandahålla högkvalitativa produkter från ledande tillverkare inom outdoorsegmentet, till konkurrenskraftiga priser.

 

Samarbetspartners produkter

Primus
Sedan starten, för mer än hundra år sedan, har Primus varit ett begrepp för att koka, värma och lysa. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde Primus på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953. Runt om i världen använder varje dag miljontals människor deras kök och lyktor. Oavsett om du behöver laga mat på Nordpolen eller i trädgården kan du lita på att Primus fungerar.

Brunton
Under alla mina äventyr har jag använt Bruntons solpanel samt deras stöttåliga batterier och aldrig varit utan ström till kameror, telefoner och säkerhetsutrustning. Minnesvärt var det när jag laddade batterierna över natten i Norges midnattssol. Brunton startade sin verksamhet 1894 då de skapade sin första kompass.

24HOURMEALS
24HOURMEALS bidrar med all mat till Äventyrliga dagen och till startpaketet för friluftsliv som deltagaren får. De har i samarbete med Blå Band tagit fram de bästa frystorkade måltider på världsmarknaden. Resultatet är Outdoor Meals. Maten tillagas i en smart och hållbar förpackning med en zip-lås och användbara nivåmarkeringar på insidan. De har också infört en ny produkt på den svenska marknaden nämligen mjuka konserver. De mjuka konserverna är fantastiska i både smak och konsistens. Deras mjuka konserver färdiglagad och förpackas i en mjuk laminat med upp till 48 månaders hållbarhet. Påsarna är generösa och kan enkelt värmas med en värmepåse som bara behöver vatten för att starta.

Seatosummit
Seatosummit bidrar med deras utmärkta drybags, liggunderlag och myggnät. I mitten av 1980-talet startade svenska Skyllermarks tillverkningen av vad som skulle komma att bli ett av Sveriges ledande varumärken för långfärdsskridskor. Samtidigt på andra sidan jordklotet började en grupp australiensiska äventyrare att lägga grunden för det sortiment av genomtänkta friluftstillbehör som lanserades under varumärket SeatoSummit. Genialiska, välgjorda och överkomliga friluftsprylar som rönt framgång världen över. Sedan 1998 ägs, tillverkas och marknadsförs Skyllermarks långfärdsskridskor av Devex Propart ABs dotterbolag Skridskobolaget Devex AB. Bolaget marknadsför och distribuerar sedan 2005 även Sea to Summits produkter i Sverige och Finland. Sea to Summits produkter lagerhålls och levereras till butik av Logpart AB i Västervik.

Morakniv
Morakniv bidrar med knivar. I Östnor finns knivtraditionen sedan över hundra år tillbaka. En gång i tiden sprudlade knivtillverkningen i var mans hem och hantverket har förts vidare i generation efter generation. Idag finns den samlad under ett tak och oavsett vem du pratar med i fabriken finns en släkthistoria som berättar spännande knivskrönor. Vi har nu som då samma tillverkningstänk, det vill säga att med rationella metoder överföra hantverkets precision till moderna maskiner. Skillnaden är att den tekniska utvecklingen gått framåt. En viktig del av vår framgång är ett nära samarbete med yrkesmän. I dialogen fångar vi upp idéer som vi omvandlar till marknadsledande koncept.

Aclima
Aclima bidrar med deras nätunderställ. Aclima AS har varit i familjen Johansens ägo sedan 1939. I tre generationer har de varit en viktig och kompetent norsk textilproducent. Den erfarenhet och kunskap som de har byggt upp under flera generationer är ovärderlig för deras arbete med att hålla människor varma och torra. Deras speciella klimat innebär en del utmaningar som de känner att de löser på bästa möjliga sätt. Deras fokus spänner sig från barn i förskola till flamhämmande och isolerande underställ till Försvaret.

Gränsfors bruk
Gränsfors bruk bidrar med deras handsmidda vildmarksyxa. Gränsfors Bruks AB har under mer än 100 år byggt upp en verksamhet kring tillverkning av handsmidda yxor och yxkunskap, med fokus på kvalitet och miljöansvar. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna. Varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti.

Leech
Leech bidrar med polariserande solglasögon till alla deltagare av Äventyrliga dagen. Leech är den nya experten på marknaden för polariserad lins teknologi för konsumenter som letar efter de absolut bästa funktionerna i solglasögon. De har utvecklat sina polariserade linser och har genom omfattande forskning hittat linser med bästa kvalitet för alla förhållanden, från vardag till extremsport.

Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet var med och grundade Äventyrliga Dagen som nu är förankrat i deras organisation. Friluftsfrämjandet driver nu själva Äventyrliga Dagen som koncept genom alla sina egna lokalavdelningar runt om i landet och många ungdomar som brottas med en utmanade livssituation kommer att ges chansen att komma ut i naturen.
Friluftsfrämjandet bidrar med ett medlemskap i som ger allas rätt till ett aktivt friluftsliv oavsett om det avnjuts i organiserad form eller på egen hand. Genom deras arbete bidrar vi till ökad livsglädje, hälsa och en mer hållbar utveckling.

Klingheim
Klingheim bidrar med första hjälpen kit till deltagarna.
2004 satte Klingheim sina snöskoavtryck på den svenska landmassan. Ett tätt samarbete inleddes med TSL och efter ett par intensiva år byggdes ”snösko-kulturen” upp i Sverige. Idag är TSL det absolut starkaste varumärket på marknaden. Klingheim utvecklades vidare med flera intressanta och spännande produkter. Idag är vi specialiserade också på lavinutrustning och räddningsutrustning med välkända och världsledande varumärke som ABS, BCA, ARVA, G3, Kong, Cascade och TSL Rescue kan vi erbjuda något som passar alla.

C2 Vertical Safety
C2 Vertical Safety bidrar med pannlampor till Äventyrliga dagen. C2 Vertical Safety erbjuder kvalitetsprodukter från välkända varumärken och bidrar med en Petzl Tikka R+. Kvalitet är viktigt. Kvalitet betyder att du kan lita på produkter som du köper via oss. Det betyder också att produkterna håller länge. För oss är kvalitet också ett ställningstagande för miljön. Vi är övertygade om att hållbara lösningar och produkter är bästa alternativet för vår miljö. Fallskydd, klätterutrustning och personligt ljus till krävande specialister är vår vardag. Säkerhet är avgörande för de som använder våra produkter. Att produkterna vi levererar verkligen fungerar som de ska betyder liv eller död för våra användare. För att bidra till ett säkert arbete på höjd och i trånga utrymmen erbjuder vi ett utbildningsprogram som går under namnet C2 Vertical Training som är vårt eget varumärke. Petzl, Beal, La Sportiva, Bollé Safety, Inova heter några av de varumärken som vi  distribuerar i Sverige.  

Thermos
Thermos bidrar med enhands lättvikts termosar till Äventyrliga dagen. I nästan 100 år har varumärket Thermos® varit en garanti för termoisolerade produkter av högsta kvalitet. Vi håller högsta isoleringskvalitet i alla våra produkter, som inkluderar allt från termosflaskor, kylväskor, kylboxar, tillbringare och bordsprodukter till vår högteknologiska produktserie ”LIGHT & COMPACT”. Thermos® har varit ledande inom branschen från allra första början. Pionjär 1892 var kemisten och fysikern Sir James Dewar, som konstruerade en glasflaska med dubbla väggar, vilka var silverbelagda på insidan för laboratorieexperiment att kunna förvara väldigt kalla vätskor och gaser i vätskeform.

Tentipi
Vi är ett tälttillverkande företag med rötterna djupt i den lappländska myllan och den rika naturtradition som finns här uppe i norra Sverige, något som går igen i samtliga våra produkter. Ända sedan starten, våren 1989, har vi sett det som vår uppgift att förse upplevelselystna människor med tält och tillbehör av unik design och kvalitet. Våra tält erbjuder ett säkert skydd samtidigt som de är rymliga och bekväma och självklart möjliggör den speciella trivsel och gemenskap, som uppstår runt en lägereld.

Melker Kayaks
Melker kayaks tillhandahåller med kajaker närhelst vi behöver dem under Äventyrliga Dagen.
Melker Kayaks vision is to innovate, design and manufacture affordable high quality kayaks - with the most serious attention to our corporate responsibility regarding customers, employees, communities and the environment.

 

Mediapartners

Utsidan
Utsidan vill gärna bidra med sina mediekanaler för att sprida Äventyrliga dagen och går därför in som mediapartner. Utsidan är mötesplatsen för alla äventyrs- och friluftsintresserade på webben.

Friluftsliv
Tidningen Friluftsliv som går ut till alla Friluftfrämjandets medlemmar är givetvis mediapartner till Äventyrliga dagen. Friluftsliv är ett av Sveriges största magasin om friluftsliv, äventyr och resor. Magasinet är en medlemsförmån för våra medlemmar och kommer i din brevlåda fyra gånger per år, sprängfyllt med spännande artiklar, notiser och kunskap.

 

Utemagasinet
Även tidningen Utemagasinet går in som mediapartner och kommer följa Äventyrliga dagen i tidningen och genom sina digitala kanaler. De bidrar även med en prenumeration av sin tidning till alla deltagare.
Sveriges ledande frilufts- och äventyrsmagasin har funnits sedan 1980. Tidningen kommer ut med tio nummer per år; sammanlagt runt 800 sidor om uteliv och äventyr. Vandring, cykling, paddling, klättring med mera i olika former är huvudämnen sommartid. Turskidåkning, längd, telemark, toppturer och långfärdsskridsko dominerar vintertid. Varje nummer innehåller minst ett inslag från områden utanför Sveriges gränser. I Utemagasinet hittar du också de bästa produkttesterna, de utförligaste utrustnings- och aktivitetsguiderna samt smarta tips om hur du gör friluftslivet enklare och roligare.